+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 23 вересня 2024

Сучасні методи діагностики грунтів

Навчальна дисципліна «Сучасні методи діагностики ґрунтів» належить до вибіркових дисциплін, вивчення яких спрямовано на поглиблення знань у студентів та передбачено освітньо-професійною програмою «Агрономія» підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 201 Агрономія галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство.

Метою вивчення навчальної дисципліни «Сучасні методи діагностики ґрунтів» є формування концепції максимально раціонального і продуктивного використання ґрунтових ресурсів, що вимагає знання основних процесів формування ґрунтів, методів управління ґрунтовими режимами і родючістю, які розшифровуються сучасними методами діагностики ґрунтів.

Завдання:

1. Володіти методологією діагностики сучасного стану ґрунтів з урахуванням природно-кліматичних умов та характеру антропогенного використання ґрунтового покриву.

2. Обґрунтовувати методичні підходи щодо діагностики процесів ґрунтоутворення та можливих деградаційних процесів, що відбуваються у ґрунті.

3. Формулювати і перевіряти гіпотези, використовувати для обґрунтування висновків результати теоретичного аналізу, експериментальних досліджень і математичного моделювання, наявні літературні дані.

4. Розробляти та досліджувати концептуальні, математичні і комп’ютерні моделі процесів і систем, ефективно використовувати їх для отримання нових знань та/або створення інноваційних продуктів в агрономії та дотичних міждисциплінарних напрямах.

5. Застосувати закони ґрунтознавства та суміжних наук для стабілізації біосферних функцій ґрунтових компонентів ландшафтних (зокрема агрогенних) екосистем.

6. Володіти методами крупномасштабного картографічного дослідження ґрунтового покриву природних та агрогенних екосистем із застосуванням сучасних методів.

У структурно-логічній схемі освітньої програми, дисципліна «Сучасні методи діагностики ґрунтів» викладається у третьому семестрі. Вивчення студентами навчальної дисципліни «Сучасні методи діагностики ґрунтів» передбачає поповнення відповідних знань (теоретичних і практичних) та практичних умінь з походження ґрунтів, їх класифікаційного підрозділу, діагностики для оцінки виробничих можливостей кожного ґрунту як природного тіла і засобу виробництва, а також формування та розвиток у здобувачів компетентностей і програмних результатів навчання відповідно до освітньо-професійної програми «Агрономія» спеціальності 201 Агрономія галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство.

Останні новини

20 листопада 2024 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання агротехнологій» присвячена 150-річчю академіка О. І. ДушечкінаЧитати повністю

20 листопада 2024 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання агротехнологій» присвячена 150-річчю академіка О. І. Душечкіна

Уманський національний університет садівництва запрошує Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції, яка відбудеться 20 листопада 2024 року...

Читати повністю

Вітаємо Мартинюка Андрія Тимофійовича з визначною ювілейною датою — 70-річчям!Читати повністю

Вітаємо Мартинюка Андрія Тимофійовича з визначною ювілейною датою — 70-річчям!

Колектив кафедри агрохімії і ґрунтознавства щиро вітає шановного колегу, відмінника освіти України, відмінника аграрної освіти та науки України ІІІ ступеня, кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри. . .

Читати повністю

Увійшла у вічністьЧитати повністю

Увійшла у вічність

Колектив Уманського національного університету садівництва, профспілковий комітет з глибоким сумом повідомляє, що 31 жовтня, на 73-му році життя відійшла у вічність старший лаборант кафедри Неля Василівна Ярошевич. . .

Читати повністю

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур»Читати повністю

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур»

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур». Висвітлено вимоги овочевих культур до умов вирощування та оптимального зживлення макро- й мікроелементами, формування, врожаю та його якості...

Читати повністю

Всі новини