+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 09 травня 2023

Основи агрохімії

Мета (інтегральна компетентність) – ознайомити студентів з особливостями біохімічних процесів і взаємозв’язків в системі ґрунт-рослина-добриво, з метою підвищення продуктивності сільськогосподарських культур і збільшення врожайності та підтримання високої технологічної якості продукції.

Завдання:

  • розуміти особливості й термінології агрохімії;
  • знання основних характеристик добрив і способів їх ефективного використання;
  • фізіологічні основи застосування органічних та мінеральних добрив, їх класифікація, властивості та використання;
  • знати основні положення агрохімічної науки і основи живлення рослин; шляхи підвищення потенційної і ефективної родючості різних типів ґрунтів;
  • знати роль і місце агрохімії у виробництві екологічно чистої продукції, збереженні навколишнього природного середовища і здоров'я людей.

Зв’язок з іншими навчальними дисциплінами. «Основи агрохімії» безпосередньо спираються щонайменше на наступні дисципліни: «Вступ до фаху», Хімія», «Фізика» та «Ботаніка». Набуті знання і уміння використовуються при вивченні таких дисциплін: «Землеробство», «Фізіологія рослин», «Мікробіологія», «Загальне овочівництво», «Овочівництво відкритого ґрунту», «Загальне плодівництво», «Спеціальне плодівництво», «Рослинництво», «Селекція та насінництво плодово-ягідних і овочевих культур» та «Виноградарство»

Компетентності:

ЗК 6. Знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності.

ФК 1. Базові знання зі спеціалізованих підрозділів аграрної науки.

ФК 7. Уміння науково-обґрунтовано використовувати добрива та засоби захисту рослин, з урахуванням їхніх хімічних і фізичних властивостей та впливу на навколишнє середовище.

Програмні результати навчання:

– ПРН 6. Демонструвати знання й розуміння фундаментальних дисциплін в обсязі, необхідному для володіння відповідними навичками в галузі агрономії.

– ПРН 10. Аналізувати та інтегрувати знання із загальної та спеціальної професійної підготовки в обсязі, необхідному для спеціалізованої професійної роботи у галузі агрономії.

Останні новини

ҐРУНТОВНО ПРО УДОБРЕННЯЧитати повністю

ҐРУНТОВНО ПРО УДОБРЕННЯ

Цьогоріч низькі запаси продуктивної вологи в ґрунті спонукають аграріїв удосконалити існуючі технології вирощування традиційних культур. . .

Читати повністю

НА  ВІСТРІ СУЧАСНИХ АГРОТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

НА ВІСТРІ СУЧАСНИХ АГРОТЕХНОЛОГІЙ

Знову традиційне оновлення агрономічних знань хліборобів із Вінницької області. Всіх цікавлять особливості застосування удобрювальних продуктів...

Читати повністю

АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВЧитати повністю

АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ

На науковій ниві знову здобутки! Вийшла у світ нова книга «АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ», написана професором Григорієм ГОСПОДАРЕНКОМ. . .

Читати повністю

Азотофіксація та врожайЧитати повністю

Азотофіксація та врожай

У видавництві ТОВ «ТРОПЕА» вийшла в світ монографія «СИМБІОТИЧНА АЗОТФІКСАЦІЯ ТА ВРОЖАЙ» за загальною редакцією професора Г. М. Господаренка. . .

Читати повністю

Всі новини