+38 (04744) 3-43-84
Меню

Виробнича практика студентів факультету агрономії у фермерському господарстві "Гадз"

Нещодавно студенти факультету агрономії разом із викладачем-стажистом кафедри агрохімії і ґрунтознавства Ігорем САДОВСЬКИМ відвідали базу практики у фермерському господарстві "Гадз", де здійснювали збирання яблук.

Фермерське господарство "Гадз" спеціалізується на вирощуванні яблук, груш та слив, виробництві соків, сухофруктів, яблучних чіпсів, пюре та повидла. Фруктовий сад "Гадз" має площу понад 1000 гектарів і був створений у 2011 році в особливій мікрокліматичній зоні, що дозволяє отримувати врожаї високої якості з чудовими смаковими характеристиками.

Серед основних технологій, які використовуються у господарстві, можна виділити використання карликових підщеп, вирощування нових продуктивних сортів, краплинне зрошення та утримання саду на шпалерах. Основними сортами яблунь є: Гала, Ред Чіф, Голден Делішес, Ред Джона Принц, Айдаред, Фуджі, Чемпіон, а також інші інтенсивні сорти. Груші представлені сортом "Конференція", а сливи – сортом "Стенлей".

Під час проходження виробничої практики студенти опанували сучасні технології вирощування яблук, а також ознайомилися з різноманітністю їх сортів  та отримали цінний досвід і поглибили свої знання про вирощування фруктів у садах.

Ліна Мусієнко,
 викладач кафедри агрохімії і ґрунтознавства