+38 (04744) 3-43-84
Меню

Відкриття меморіальних дошок

За сприяння науково-педагогічних працівників кафедри агрохімії і ґрунтознавства, випускників факультету агрономії та з нагоди  175-річчя   Уманського національного університету садівництва нещодавно відбулось  відкриття меморіальних дошок заслуженому працівнику вищої школи, довічному стипендіату Президента України, почесному ґрунтознавцю Українського товариства  ґрунтознавців та агрохіміків, академіку Міжнародної академії аграрної освіти, ветерану Другої Світової війни доктору с.-г. наук,  заслуженому професору Уманського НУС Івану Маркіяновичу Карасюку і видатному вченому, в галузі ґрунтознавства, заслуженому працівнику вищої школи, доктору с.-г. наук, професору Миколі Матвійовичу  Шкваруку.

                    

У відкритті меморіальних дошок взяли участь декан факультету агрономії Сергій Полторецький, колеги, учні, співробітники й студенти. Професор кафедри агрохімії і ґрунтознавства Микола Недвига відзначив, що за підтримки ректорату, Вченої ради університету й міської ради відбулося відкриття меморіальних дошок, розміщених на стіні головного корпусу вишу, в якому ці вчені пропрацювали майже півстоліття. Це є досить важливим заходом, оскільки сприяє формуванню історичної пам’яті про видатних вчених нашого університету.

Присутні на урочистому відкритті меморіальної дошки колеги теплими словами та з вдячністю згадували своїх Вчителів. Зокрема, професори Микола Недвига, Григорій Господаренко та доцент Андрій Мартинюк  відзначили значну наукову спадщину Івана Маркіяновича та Миколи Матвійовича, а також про вагомий внесок вчених у підготовку спеціалістів для сільськогосподарського виробництва та педагогічні новації науковців, які випереджали час, їх  надзвичайну працелюбність, людяність та скромність.

         

Олена Черно, Олександр Стасінєвич, доценти кафедри агрохімії і ґрунтознавства