+38 (04744) 3-43-84
Меню

ВІДБУЛАСЯ VII МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ОРГАНІЧНЕ АГРОВИРОБНИЦТВО: ОСВІТА І НАУКА»

25 жовтня 2022 року відбулася VII Міжнародна науково-практична конференція «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка проводилася спільно з Федерацією органічного руху України за підтримки німецько-українського проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Конференцію розпочав перший заступник Міністра сільського господарства та продовольства України Тарас Висоцький. З вітальним словом також виступили:перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України Лілія Янсце, представник Посольства Федеративної Республіки Німеччини та керівник проєкту Штефан Дреесманн.

Під час конференції прозвучали доповіді, що стосувалися найактуальніших питань сучасного органічного землеробства. Зокрема, мова йшла про поєднання науки та практики в освітньому процесі під час підготовки фахівців аграрних спеціальностей через призму органічного виробництва; впровадження органічних технологій у виробництво задля збереження навколишнього природного середовища; поширення досвіду та інформації щодо ролі органічних технологій в аграрному виробництві в Нідерландах та в Німеччині; роль органічного виробництва у формуванні продовольчої безпеки.

Понад 100 представників галузевих підприємств та установ, наукових та освітніх закладів прийняли участь у конференції, до них приєдналися й викладачі та дипломники кафедри освітніх рівнів молодший бакалавр, бакалавр і магістр, які отримали неабиякий досвід і знання з обговорюваної теми. Отримана інформація є актуальною, і стане в пригоді під час підготовки лекційних курсів, проведення лабораторних, практичних занять і керування кваліфікаційною роботою здобувачів освітнього ступеня «Магістр».

 

Ірина РАССАДІНА, к. с.-г. наук, доцент