+38 (04744) 3-43-84
Меню

Участь науково-педагогічних працівників кафедри агрохімії і ґрунтознавства у вебінарі

18 травня 2022 року викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства та студенти освітніх ступенів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр стали учасниками онлайн вебінару від науковців університету на тему «Актуальності інформаційно-економічної сфери».

Ключовими питаннями вебінару були:

  • Демографічні наслідки війни росії проти України (доповідач – Микола КОРОТЄЄВ, кандидат економічних наук, доцент кафедри підприємства, торгівлі та біржової діяльності);
  • Інформаційна безпека в умовах війни (доповідач – Роман ЛІЩУК, кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри інформаційних технологій).

   

Учасники вебінару прослухали цікаву доповідь щодо демографічної кризи в Україні з початку війни, переміщення населення в середині країни і міграції населення закордон. Спікер Микола КОРОТЄЄВ наголосив, що станом на 15 травня 2022 року близько 8 млн. осіб стали внутрішніми переселенцями і 6,2 млн. осіб виїхали закордон. Активно обговорювалися питання щодо стимулювання повернення населення в Україну після війни.

Актуальною та корисною була доповідь Романа ЛІЩУКА, який охарактеризував особливості інформаційної безпеки в умовах війни. Зокрема, спікер наголосив про використання надійних паролів для доступу різних інтернет ресурсів, соціальних мереж, електронної пошти.

Колектив кафедри агрохімії і ґрунтознавства дякує за дуже цікаву, корисну та змістовну інформацію.

                                                                                                         Катерина ЛЕОНОВА, 

                                                                                                         старший викладач кафедри агрохімії і ґрунтознавства