+38 (04744) 3-43-84
Меню

Студенти Уманського НУС навчаються правилам поведінки в надзвичайних ситуаціях

За ініціативи керівництва Уманського національного університету садівництва 26 квітня 2023 року в актовій залі було проведено зустріч студентів факультету агрономії освітніх рівнів молодший бакалавр і бакалавр з представниками МНС.

Зі студентами зустрілася заступник начальника відділу цивільного захисту та оборонно-мобілізаційної роботи Уманської міської ради – Олена ОПРИШКО, яка розповіла про сигнали оповіщення та евакуацію населення.

Олександр Гребьонкін, керівник III категорії курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Уманського району,виступив з доповіддю на тему: "Поведінка населення в умовах воєнного стану". Особливу увагу було приділено правилам поводження  звибухонебезпечними предметами. Він також надав покрокову інструкцію, що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та куди повідомляти про них.

На зустрічі також була присутня парамедик –  Юлія БОЙКО , яка продемонструвала студентам, як надавати домедичну допомогу постраждалим та пораненим внаслідок надзвичайних ситуацій чи бойових дій. Вона показала, як правильно накладати турнікет, шину і медичну марлю.

Завдяки цій зустрічі студенти отримали необхідні знання про правила поводження в умовах війни та надзвичайних ситуацій. Це допоможе їм бути більш підготовленими до виникнення можливих небезпечних ситуацій.

Ліна МУСІЄНКО,

викладач кафедри агрохімії і грунтознавства