+38 (04744) 3-43-84
Меню

ПУБЛІЧНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ КАЛАНТИРА В.О.

Відповідно до рішення Вченої ради Уманського національного університету садівництва (протокол № 3 від « 30 » листопада 2023 року) на кафедрі агрохімії і ґрунтознавства 7 грудня було проведено публічну презентацію наукових результатів дисертації Калантира Вячеслава Олександровича на здобуття наукового ступеня доктора філософії в галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство за спеціальністю 201 Агрономія.

Дисертаційне дослідження на тему «Формування продуктивності пшениці твердої озимої за різного удобрення у Правобережному Лісостепу України»  Калантир Вячеслав Олександрович підготував за час навчання за PhD-програмою. Роботу виконано під керівництвом  доктора сільськогосподарських наук, професора Господаренка Григорія Миколайовича.

Здобувач доповів про результати досліджень за темою дисертації. На засіданні виступили рецензенти роботи доктор с.-г. наук, доцент Ярослав Рябовол та кандидат с.-г. наук, доцент Олена Черно, які відмітили позитивні сторони роботи і вказали на окремі дискусійні питання та зауваження.

В обговоренні доповіді взяли участь декан факультету агрономії, д. с.-г. н., професор Сергій Полторецький, д. с.-г. н., професори: Людмила Рябовол, Анатолій Яценко, Валентин Поліщук, доценти Іван Жиляк, Сергій Щетина. На розширеному засіданні кафедри ухвалили проєкт висновку, про те що дисертаційна робота В.О. Калантира на тему: «Формування продуктивності пшениці твердої озимої за різного удобрення у Правобережному Лісостепу України» відповідає Вимогам до оформлення дисертації, затвердженими Наказом МОН України від 12.01.2017 № 40, та може бути представлена до захисту в Разовій спеціалізованій вченій раді.

Олександр СТАСІНЄВИЧ,
к.-с. г. н, доцент кафедри агрохімії і ґрунтознавства