+38 (04744) 3-43-84
Меню

"ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНОГО ЗАНЯТТЯ З ВИЗНАЧЕННЯ КИСЛОТНОСТІ ҐРУНТУ НА АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ: ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ АГРОНОМІЇ"

На кафедрі агрохімії і ґрунтознавства згідно з навчально-методичних рекомендацій триває процес викладання занять англійською мовою. Так, для студентів 21 мб-а групи факультету агрономії доцентом кафедри – Іриною РАССАДІНОЮ проведено лабораторне заняття з Основ агрохімії на тему: «Determination of soil acidity» («Визначення кислотності ґрунту»).

Лабораторне заняття розпочалося із загального огляду теоретичних аспектів кислотності ґрунту. Студенти отримали важливі знання про вплив реакції ґрунтового розчину на рослини і ґрунт. Ірина Юріївна розкрила практичне значення цього показника для сільськогосподарської діяльності та роз'яснила основні етапи лабораторного визначення.

Далі студенти мали можливість застосувати теоретичні знання на практиці. За допомогою спеціальних лабораторних приладів та хімічних реактивів, група провела визначення кислотності різних ґрунтових зразків. Студенти були активно залучені до роботи, обговорюючи отримані результати та порівнюючи їх з теоретичними даними. Це заняття дозволило їм отримати практичні навички та глибше розуміння важливості вивчення характеристик ґрунту у сільському господарстві.