+38 (04744) 3-43-84
Меню

ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ ГЕРКІЯЛА ОЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВИЧА

У чудовий зимовий день 1 лютого 2022 року, свій славний 85-річний ювілей відзначає професор Олександр Михайлович Геркіял.

 Вельмишановний Олександре Михайловичу!

Прийміть найщиріші вітання від співробітників кафедри агрохімії і ґрунтознавства з нагоди Вашого славного Ювілею!

Увесь Ваш життєвий шлях тісно пов’язаний з нашим університетом та позначений віхами сходження, наукового і професійного зростання, нестримного творчого пошуку. Ви пройшли тернистий шлях від студента Уманського СГІ, аспіранта, наукового співробітника, завідувача підготовчого відділення, старшого викладача, доцента, декана факультету заочного навчання, професора кафедри агрохімії і ґрунтознавства до проректора, а упродовж 1995–2002 рр. – ректора Уманської державної аграрної академії.

Ваша професійність, ерудиція, багатий практичний досвід із реалізації різних інновацій та реформ в університетській освіті та науці, мудрі й далекоглядні рішення, нові ідеї, послідовна та чітка громадянська позиція, а також видатні заслуги у справі підготовки й виховання молодого покоління студентів і науковців принесли Вам безперечне визнання та гідне пошанування на найвищому державному рівні. Ви нагороджені відзнаками Міністерства аграрної політки України «Відмінник аграрної освіти і науки» ІІ та І ступенів, «Знак пошани», Почесною грамотою Верховної Ради України, грамотами Черкаської обласної адміністрації та місцевих органів влади, відзнакою «Почесний ветеран міста» Умань. Автор понад 170 наукових праць та співавтор багатьох підручників, посібників, довідників якість яких свідчить про Вашу працездатність, фаховість і глибоку ерудицію.

Присвятивши майже все своє життя науковій і педагогічній діяльності, Ви залишились гарним батьком, люблячим дідусем, взірцем для наслідування, який викликає повагу і вдячність у всіх, хто мав честь та нагоду з Вами працювати. Тож прийміть найщиріші слова вдячності та шани за Ваш високий професіоналізм, мудрість, далекоглядність і активну життєву позицію.

Віншуючи Вас зі славним ювілеєм, зичимо міцного здоров’я на довгі роки, життєвої наснаги і душевної гармонії, щоденних гараздів у Вашій родині.

Хай завжди буде над Вами Боже благословіння і сторицею повертається усе зроблене Вами добро!

                                                                                                                      З повагою,

                                                                                                                      колектив кафедри агрохімії і ґрунтознавства