+38 (04744) 3-43-84
Меню

На кафедрі агрохімії і ґрунтознавства закінчилось збирання озимих і ярих зернових культур

В середині  липня 2024 року в тривалому стаціонарному досліді  кафедри агрохімії  і ґрунтознавства Уманського НУС (атестат НААН № 88) розпочалося збирання озимих і ярих зернових культур.

У цьому році серед інших питань вивчалися питання реакції  сортів  пшениці озимої (Оберіг Миронівський, Авеню і Керамік)  та ячменю ярого ( Квенч, Тосса,  Бельканто, Фламенко)  на системи удобрення і попередники. Дані дослідження виконуються згідно програми  ПНД НААН за  завданням 01.03.02.01.Ф «Удосконалити систему удобрення пшениці м’якої озимої в умовах Правобережного Лісостепу України»  та тематичними планами кафедри «Збалансоване використання, прогноз і управління природним та ресурсним потенціалом агроекосистем  України»   (керівник  досліду, професор   Григорій  Господаренко; виконавці –  доценти Олена Черно, Олександр Стасінєвич, Ірина Рассадіна.

Науково-педагогічні працівники та студенти-дипломники (здобувачі освітніх ступенів бакалавр, магістр) завершили обліки, спостереження  та збирання  за даних культур.

Польовий стаціонарний дослід кафедри, якому в цьому році виповнилося 60 років і нині є чудовою базою для навчання студентів, аспірантів і молодих  вчених.