+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 24 лютого 2023

Якість і безпечність продукції рослинництва

Кафедра агрохімії і ґрунтознавства

Факультет агрономії

Викладач: Садовський Ігор Сергійович

Мета: Дисципліна «Якість і безпечність продукції рослинництва» спрямована на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції. Формування здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва.

Завдання:

  1. Ознайомлення студентів з теоретичними та практичними основами стандартизації та сучасних методів оцінки якості та безпечності продукції рослинництва;
  2. Проектування та організація заходів вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. Розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач та вирощування екологічно безпечної продукції рослинництва;
  4. Вміти планувати урожайність та оцінювати якість основних сільськогосподарських культур;
  5. Знати ефективність застосування екологічно безпечних норм добрив для поліпшення сільськогосподарської продукції;
  6. Володіти основними принципами екологічної та енергетичної оцінки якості врожаю основних сільськогосподарських культур;

Місце дисципліни у структурно-логічній схемі підготовки здобувачів вищої освіти:  теоретичні основи дисципліни спрямовані на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції.

Інтегральна компетентність: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми у сфері агрономії при здійсненні професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій, які характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.

Програмні результати навчання:

  1. застосовувати знання та розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач;
  2. проектувати та організовувати заходи вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. інтегрувати й удосконалювати екологічно-безпечні системи удобрення в господарстві, у сівозміні та окремих сільськогосподарських культур відповідно до чинного законодавства;
  4. планувати економічно вигідне виробництво сільськогосподарської продукції;

Ініціювати оперативне та доцільне вирішення виробничих проблем відповідно до зональних умов.

Останні новини

День відкритих дверей Bayer на Агро АреніЧитати повністю

День відкритих дверей Bayer на Агро Арені

4 липня науково-педагогічні працівники та аспіранти кафедри агрохімії і ґрунтознавства взяли участь у Дні відкритих дверей, організованому компанією Bayer на Агро Арені Центр...

Читати повністю

Участь науково‑педагогічних працівників кафедри агрохімії і ґрунтознавства у Всеукраїнському Дні Поля 2025: Формула прибуткуЧитати повністю

Участь науково‑педагогічних працівників кафедри агрохімії і ґрунтознавства у Всеукраїнському Дні Поля 2025: Формула прибутку

27 червня 2025 року в селі Ємчиха, Обухівського району, Київської області відбувся III Всеукраїнський День Поля під назвою «Формула прибутку». Захід, організований ГС «Українська бобово-соєва асоціація» та компанією TVK Seed Agrocompany, зібрав понад 800 учасників. . .

Читати повністю

Викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства відвідали польовий семінар на базі ТОВ «Берестівець»Читати повністю

Викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства відвідали польовий семінар на базі ТОВ «Берестівець»

13 червня 2025 року викладачі та аспіранти кафедри агрохімії і ґрунтознавства взяли участь у польовому семінарі «Сучасні технології вирощування озимих...

Читати повністю

ОТРИМАНО СВІДОЦТВОЧитати повністю

ОТРИМАНО СВІДОЦТВО

Отримано СВІДОЦТВО про реєстрацію авторського права на підручник «Агрохімія» обсягом 46 ум. друк. арк. і накладом 500 примірників, автор професор Григорій ГОСПОДАРЕНКО...

Читати повністю

Всі новини