+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 24 лютого 2023

Якість і безпечність продукції рослинництва

Кафедра агрохімії і ґрунтознавства

Факультет агрономії

Викладач: Садовський Ігор Сергійович

Мета: Дисципліна «Якість і безпечність продукції рослинництва» спрямована на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції. Формування здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва.

Завдання:

  1. Ознайомлення студентів з теоретичними та практичними основами стандартизації та сучасних методів оцінки якості та безпечності продукції рослинництва;
  2. Проектування та організація заходів вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. Розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач та вирощування екологічно безпечної продукції рослинництва;
  4. Вміти планувати урожайність та оцінювати якість основних сільськогосподарських культур;
  5. Знати ефективність застосування екологічно безпечних норм добрив для поліпшення сільськогосподарської продукції;
  6. Володіти основними принципами екологічної та енергетичної оцінки якості врожаю основних сільськогосподарських культур;

Місце дисципліни у структурно-логічній схемі підготовки здобувачів вищої освіти:  теоретичні основи дисципліни спрямовані на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції.

Інтегральна компетентність: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми у сфері агрономії при здійсненні професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій, які характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.

Програмні результати навчання:

  1. застосовувати знання та розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач;
  2. проектувати та організовувати заходи вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. інтегрувати й удосконалювати екологічно-безпечні системи удобрення в господарстві, у сівозміні та окремих сільськогосподарських культур відповідно до чинного законодавства;
  4. планувати економічно вигідне виробництво сільськогосподарської продукції;

Ініціювати оперативне та доцільне вирішення виробничих проблем відповідно до зональних умов.

Останні новини

Науково-асистентська практика аспірантів кафедри агрохімії  і ґрунтознавстваЧитати повністю

Науково-асистентська практика аспірантів кафедри агрохімії і ґрунтознавства

Науково-дослідницька і викладацька діяльність є невід’ємною складовою підготовки аспірантів кафедри агрохімії і ґрунтознавства. Вона сприяє формуванню висококваліфікованих фахівців у галузі агрономії...

Читати повністю

Викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства провели практичні заняття в умовах виробництваЧитати повністю

Викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства провели практичні заняття в умовах виробництва

З метою поліпшення якості підготовки студентів факультету агрономії Уманського національного університету освітнього рівня бакалавр викладачі кафедри агрохімії і ґрунтознавства...

Читати повністю

На дослідному полі кафедри агрохімії і ґрунтознавства завершено весняно-польові роботи!Читати повністю

На дослідному полі кафедри агрохімії і ґрунтознавства завершено весняно-польові роботи!

Наукова діяльність НПП у сфері аграрної науки неможлива без проведення польових досліджень. Тож працівники НВВ Уманського національного університету разом з викладачами кафедри агрохімії і ґрунтознавства, студентами освітніх рівнів...

Читати повністю

Всі новини