+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 24 лютого 2023

Якість і безпечність продукції рослинництва

Кафедра агрохімії і ґрунтознавства

Факультет агрономії

Викладач: Садовський Ігор Сергійович

Мета: Дисципліна «Якість і безпечність продукції рослинництва» спрямована на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції. Формування здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва.

Завдання:

  1. Ознайомлення студентів з теоретичними та практичними основами стандартизації та сучасних методів оцінки якості та безпечності продукції рослинництва;
  2. Проектування та організація заходів вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. Розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач та вирощування екологічно безпечної продукції рослинництва;
  4. Вміти планувати урожайність та оцінювати якість основних сільськогосподарських культур;
  5. Знати ефективність застосування екологічно безпечних норм добрив для поліпшення сільськогосподарської продукції;
  6. Володіти основними принципами екологічної та енергетичної оцінки якості врожаю основних сільськогосподарських культур;

Місце дисципліни у структурно-логічній схемі підготовки здобувачів вищої освіти:  теоретичні основи дисципліни спрямовані на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції.

Інтегральна компетентність: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми у сфері агрономії при здійсненні професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій, які характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.

Програмні результати навчання:

  1. застосовувати знання та розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач;
  2. проектувати та організовувати заходи вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. інтегрувати й удосконалювати екологічно-безпечні системи удобрення в господарстві, у сівозміні та окремих сільськогосподарських культур відповідно до чинного законодавства;
  4. планувати економічно вигідне виробництво сільськогосподарської продукції;

Ініціювати оперативне та доцільне вирішення виробничих проблем відповідно до зональних умов.

Останні новини

20 листопада 2024 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання агротехнологій» присвячена 150-річчю академіка О. І. ДушечкінаЧитати повністю

20 листопада 2024 року відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання агротехнологій» присвячена 150-річчю академіка О. І. Душечкіна

Уманський національний університет садівництва запрошує Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції, яка відбудеться 20 листопада 2024 року...

Читати повністю

Вітаємо Мартинюка Андрія Тимофійовича з визначною ювілейною датою — 70-річчям!Читати повністю

Вітаємо Мартинюка Андрія Тимофійовича з визначною ювілейною датою — 70-річчям!

Колектив кафедри агрохімії і ґрунтознавства щиро вітає шановного колегу, відмінника освіти України, відмінника аграрної освіти та науки України ІІІ ступеня, кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри. . .

Читати повністю

Увійшла у вічністьЧитати повністю

Увійшла у вічність

Колектив Уманського національного університету садівництва, профспілковий комітет з глибоким сумом повідомляє, що 31 жовтня, на 73-му році життя відійшла у вічність старший лаборант кафедри Неля Василівна Ярошевич. . .

Читати повністю

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур»Читати повністю

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур»

Вийшла з друку монографія «Управління живленням овочевих культур». Висвітлено вимоги овочевих культур до умов вирощування та оптимального зживлення макро- й мікроелементами, формування, врожаю та його якості...

Читати повністю

Всі новини