+38 (04744) 3-43-84
Меню
Остання редакція: 24 лютого 2023

Якість і безпечність продукції рослинництва

Кафедра агрохімії і ґрунтознавства

Факультет агрономії

Викладач: Садовський Ігор Сергійович

Мета: Дисципліна «Якість і безпечність продукції рослинництва» спрямована на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції. Формування здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі агропромислового виробництва.

Завдання:

  1. Ознайомлення студентів з теоретичними та практичними основами стандартизації та сучасних методів оцінки якості та безпечності продукції рослинництва;
  2. Проектування та організація заходів вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. Розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач та вирощування екологічно безпечної продукції рослинництва;
  4. Вміти планувати урожайність та оцінювати якість основних сільськогосподарських культур;
  5. Знати ефективність застосування екологічно безпечних норм добрив для поліпшення сільськогосподарської продукції;
  6. Володіти основними принципами екологічної та енергетичної оцінки якості врожаю основних сільськогосподарських культур;

Місце дисципліни у структурно-логічній схемі підготовки здобувачів вищої освіти:  теоретичні основи дисципліни спрямовані на вивчення питань якості та безпеки сировини і готової продукції рослинництва, характеристиці елементів технологій виробництва, використання яких забезпечує найвищу якість і безпечність продукції.

Інтегральна компетентність: Здатність розв’язувати складні задачі і проблеми у сфері агрономії при здійсненні професійної діяльності або у процесі навчання, що передбачає проведення досліджень та/або здійснення інновацій, які характеризуються комплексністю та невизначеністю умов.

Програмні результати навчання:

  1. застосовувати знання та розуміння фізіологічних процесів сільськогосподарських рослин для розв’язання виробничих технологічних задач;
  2. проектувати та організовувати заходи вирощування високоякісної сільськогосподарської продукції відповідно до діючих вимог;
  3. інтегрувати й удосконалювати екологічно-безпечні системи удобрення в господарстві, у сівозміні та окремих сільськогосподарських культур відповідно до чинного законодавства;
  4. планувати економічно вигідне виробництво сільськогосподарської продукції;

Ініціювати оперативне та доцільне вирішення виробничих проблем відповідно до зональних умов.

Останні новини

ҐРУНТОВНО ПРО УДОБРЕННЯЧитати повністю

ҐРУНТОВНО ПРО УДОБРЕННЯ

Цьогоріч низькі запаси продуктивної вологи в ґрунті спонукають аграріїв удосконалити існуючі технології вирощування традиційних культур. . .

Читати повністю

НА  ВІСТРІ СУЧАСНИХ АГРОТЕХНОЛОГІЙЧитати повністю

НА ВІСТРІ СУЧАСНИХ АГРОТЕХНОЛОГІЙ

Знову традиційне оновлення агрономічних знань хліборобів із Вінницької області. Всіх цікавлять особливості застосування удобрювальних продуктів...

Читати повністю

АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВЧитати повністю

АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ

На науковій ниві знову здобутки! Вийшла у світ нова книга «АГРОХІМІЯ МІКРОЕЛЕМЕНТІВ», написана професором Григорієм ГОСПОДАРЕНКОМ. . .

Читати повністю

Азотофіксація та врожайЧитати повністю

Азотофіксація та врожай

У видавництві ТОВ «ТРОПЕА» вийшла в світ монографія «СИМБІОТИЧНА АЗОТФІКСАЦІЯ ТА ВРОЖАЙ» за загальною редакцією професора Г. М. Господаренка. . .

Читати повністю

Всі новини