+38 (04744) 3-43-84
Меню

Секційне засідання Всеукраїнської студентської наукової конференції, присвяченої 125-річчю від дня народження професора В.Л. Симиренка

Секційне засідання

Всеукраїнської студентської наукової конференції,

присвяченої 125-річчю від дня народження

професора В.Л. Симиренка

 

Секція працювала 30–31 березня 2016 року і була присвячена 125-річчю від дня народження професора В.Л. Симиренка. Цікаву та змістовну доповідь на тему: «Азотфіксувальна здатність нуту за різного удобрення» зробив студент V-го курсу Барабаш Дмитро Володимирович, яку всі учасники засідання секції визнали як найкращу.

Крім того, на засіданні секції було зроблено 14 наукових доповідей в яких розглянуто важливі питання раціонального використання добрив при вирощуванні сільськогосподарських культур. У доповідях студентів висвітлювалися важливі аспекти сільськогосподарського виробництва, що на сьогоднішній день є досить актуальними, а також піднімалось питання пошуку шляхів підвищення родючості ґрунту і збереження екологічної рівноваги навколишнього середовища.

Всі доповіді зроблено на основі двох річних досліджень, які студенти власноруч провели впродовж останніх років в короткотермінових дослідах та в умовах тривалого стаціонарного досліду кафедри. Цифровий матеріал демонструвався на мультимедійному проекторі.

В роботі секції взяли участь 33 студенти, а також аспіранти та викладачі кафедри. Слід відмітити, досить актуальні і цікаві доповіді які зробили студент 51-АС групи Козаченко Дмитро Олегович, під керівництвом Мартинюка А.Т. про продуктивність буряку цукрового за органо-мінеральної системи удобрення на чорноземі опідзоленому,  а також студент 52-АМ групи Лісконіг О.О., під керівництвом професора Недвиги М.В. про вплив тривалого застосування добрив у польовій сівозміні на агрофізичні властивості чорнозему опідзоленого, та студентка 51-АС групи Москалюк А.В., під керівництвом доцента Черно О.Д. про продуктивність пшениці озимої по гороху за різних норм мінеральних добрив, а також інші доповіді, які були не менш змістовні та цікаві.

Викладач кафедри Сергій Прокопчук